Онлајн настава – понашање

  • Post author:

У складу са специфичностима организовања онлајн  наставе у време пандемије вирусом и узимајући у обзир праћење понашања ученика, обавештавамо  Вас да ће наставници и стручни сарадници посебну пажњу обратити на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, непримерени коментари и др.).

Обавештавамо родитеље ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на  оцену из владања на крају школске године.

Наставници и стручни сарадници подсећају ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележиће  непримерена понашања, информисаће  родитеље и уклањати непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.

Уколико школа буде имала  сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу поднеће пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.