Обавештење за родитеље – учење на даљину

  • Post author:

Обавештење за родитеље – учење на даљину

Родитељима/законским заступницима ученика

Поштовани,

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. Почетак реализације образовно-васпитног рада УЧЕЊЕМ НА ДАЉИНУ је уторак, 17. март 2020. године.

За ученике основне школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је припремило едукативне садржаје за УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ, који ће бити емитовани на Радио телевизији Србије, Канал 3 (РТС3) Шест дана у недељи, почевши од уторка, 17. марта 2020. године од 8.00 часова ће бити емитоване јединице општеобразовних предмета по распореду који ће бити доступан преко сајта школе, сајта министарства као и на www.распореднаставе.гов.рс

За све ученике од 1. до 7. разреда емитују се по ДВА часа дневно. За ученике 8. разреда емитују се у блоковима ТРИ часа дневно од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час један од осталих предмета. Сви емитовани садржаји ће од следећег дана бити доступни за неограничен број прегледа на платформи РТС Планета. Ученици ће бити обавештени о начину комуникације са наставницима ради додатних упутстава након емитованих садржаја. Своје продукте или домаће задатке ученици ће наставницима достављати путем електронске поште или путем одабране онлајн платформе. Наставници ће бележити податке о напредовању ученика.Наствници ће евидентирати све часове у електронском дневнику са напоменом о начину реализације (облик и канал комуникације са ученицима).

https://www.rasporednastave.gov.rs/