Novinarska sekcija

15. decembra 2014. učenici novinarske sekcije OŠ “Milivoj Omorac” bili su u pratnji rukovodioca novinarske sekcije Gorana Igića u poseti Kikindi u edukativne svrhe.
Učenici su bili na TV Rubin, u redakciji Novih kikindskih novina, u Srednjoj stručnoj školi “Miloš Crnjanski”, a bili su i gosti direktora Gimnazije “Dušan Vasiljev” g. Ljubomira Zamurovića . Na ovom novinarskom izletu bile su učenice osmog razreda Kristina Beretka i Dragana Mijin, kao i učenice petih razreda Maja Đurković, Nikolina Dragan, Doroteja Banaš, Miljana Brašnjo i Milana Šebul.
U redakciji Novih kikindskih novina upoznali su se sa procesom pravljenja vesti, a i sami učenici su dali par izjava. Veoma zanimljivo im je bilo u studiju TV Rubin, gde su mnogo toga iz novinarstva saznali od urednice Jelene Crnogorac, a zatim su opet dali izjave, ovog puta za televiziju. U srednjim školama su saznali dosta informacija o uslovima rada i učenja, a posebno im je bilo zanimljivo što su imali priliku da vide u Gimnaziji i učenike iz Rusije, koji su na razmeni učenika.
Učenici su bili zadovoljni, jer su imali prilike da dosta saznaju o lokalnom okruženju

Video zapis o radu naše novinarske sekcije pogledajete na linku:

http://www.youtube.com/watch?v=q2ODf4l2HAc&list=UUTbV3HaRFdeDbvpJISRovqQ

http://kikindske.rs/istaknuto/ucenici-novinarske-sekcije-iz-idjosa-u-poseti-nasoj-redakciji/6062